csempevágó, vizesvágó, gyémántszerszám, lapszintező, burkolószerszám webshop

Lapszintező, burkolatszintező használata

2019.04.02 13:42
Lapszintező, burkolatszintező használata

Lapszintező használata házilag

 

 

Azok az emberek, akik nem igénylik szakember segítségét, mikor a hidegburkolatos helyiségeket alakítják ki, interneten is böngésznek, hogy jobbnál jobb ötleteket szerezzenek, amivel könnyebb, gyorsabb, szebb munkát tudnak kihozni a saját ügyességükkel. Sík, esztétikus lapburkolati megjelenést érhetünk el, ha lapszintezőt használunk, akár házilag is. Ebben segítünk itt, az Otthonkomfort96 Kft.-nél.

 

 

Lapszintező rendszerek

 

Legtöbben ezt viszik

 

Csempevago-lapszintezo.hu termékei

 

Hogyan fogjunk neki a hidegburkolat kialakításának?

 

Mielőtt nekikezdünk a burkolat felrakásának, mindenképpen készítsük elő a helyiség vagy terület aljzatát. Ez azért fontos, mert így tartós, jó minőségű kivitelezést hajthatunk végre. Attól, hogy saját magunk dolgozunk a hidegburkolatok kialakításánál, lehetünk igényesek és tartós munkára törekvőek.

A helyiség aljzatának tehát érdemes tisztának, pormentesnek lennie. Vagyis csak akkor érdemes nekikezdeni, ha olyan aljzatot sikerült létrehozni, ami szilárd, és nincs rajta semmilyen egyéb szennyezőanyag, mint például festék, olaj, lakk, stb., ha mégis, érdemes aljzatkaparó eszközt használni. Ha nem érezzük megfelelőnek a burkolandó felületet, érdemes újat készíteni. Nem kell feltétlenül az újrabetonozásra gondolni, használhatunk önterülő aljzatot (ehhez rengeteg szerszámot talál áruházunkban, tüskés papucs, tüskés henger, aljzatsimító stb...), gipszkartont, építőlemezeket, fémlemezek, de egyes esetekben az OSB lapok lefektetése is kielégítő megoldás lehet.

Amint kialakítottuk a megfelelő aljzatot, vagyis szilárd, vízszintes és tiszta és pormentes a felület, akkor előkészíthetjük a burkoláshoz szükséges szerszámokat, eszközöket. A lapok lefektetését a padló középpontjától az általunk kialakított derékszögből szokás elkezdeni, majd haladunk vele a falak irányába. Nehezebb terepet jelent a konyha, fürdőszoba, mosókonyha, ahol a terepet elfoglaló háztartási eszközök, szaniterek miatt nehezebb meghatározni a padló középpontját.

 

Mivel lehet a hidegburkolás lerakásának hatékonyságát növelni?

Kevés tapasztalattal rendelkezőknek akad néhány tippünk, ami elősegíti, hogy igényes megjelenésű burkolatot készítsünk. Nagy segítséget fog jelenteni a lapszintező rendszerek használata azoknak, akik önállóan próbálkoznak meg az otthonuk burkoló lapjainak lerakásával.

 

Mire jó a lapszintező?

A kemény burkolólapok szintezéséhez fejlesztették ki ezt a segédeszközt, hogy ne csak a szakemberek, de a szaktudás hiányában dolgozó laikusok is le tudják rakni a lapburkolatokat úgy, hogy egymáshoz tökéletesen illeszkedjenek, és az összes lerakott lap sík felületű megjelenítést mutasson.

Leginkább a nagyobb méretű lapok (ez lehet gránit, csempe, márvány, stb.) használatához ajánlják, mert ezáltal könnyebben ki lehet alakítani a sík, esztétikus kivitelezést. Hogyan? A lapszintező használatával ki lehet küszöbölni a szintbeli különbségeket, kiigazíthatjuk a lapokat a megfelelő szintbe. Erről bővebben itt lehet olvasni. Használt már lapszintezőt, de más típust választana, akkor a itt ellenőrizheti melyik rendszer melyikkel kompatibilis.

 

 

Lapszintező használata házilag

Érdemes tudni, hogy többféle lapszintező típus létezik, amiket webáruházunk kínálatában megtalálhatnak. Mi alapján válasszuk ki a lapszintező típusát?

  • Határozzuk meg a burkolólap méretét (szélesség, vastagság).       
  • Amennyiben korábban már használtuk valamelyik típust érdemes ellenörizni melyik rendszer mivel kompatibilis, és melyik kapható folyamatosan raktárról.          

Ha elsőként használjuk a lapszintezőt munkánk során, ne ijedjünk meg attól, ha az elején nem érezzük, hogy jó tempóban haladunk. Minél többet dolgozunk vele, annál biztosabban használjuk, tehát rövid időn belül kényelmesen kézre áll, gyorsabban fogunk vele haladni amellett, hogy szép, igényesnek kinéző burkolatot rakunk le.

 

 

Melyik lapszintező, burkolatszintező rendszert, és hogyan használjuk?

Melyik burkolatszintező rendszer melyikkel kompatibilis?