Tippek, szakmai cikkek
2020.03.18 07:14

Munkavédelmi eszközök

Munkavédelmi eszközök

Munkavédelmi eszközök a dolgozók megóvásáért

Legyen szó bármilyen jellegű fizikai vagy szellemi aktivitásról, a dolgozók testi épségénél semmi sem lehet fontosabb. Ezért nemcsak indokolt, hanem bizonyos esetekben egyenesen kötelező is a munkavédelmi eszközök használata.

 

A cikkben sorra vesszük a leggyakrabban használt munkavédelmi kellékeket, és természetesen külön kitérünk arra is, hogy pontosan miként valósul meg a hasznosságuk a gyakorlatban.

Arcmaszk, ami védelmet nyújt a porral szemben

Az arcmaszk nemcsak egy globális méretű és cseppfertőzéssel terjedő járvánnyal szemben lehet hasznos, hanem a normál munkák során is jól jöhet. Építkezéseken, különféle anyagokkal dolgozva ugyanis komoly mennyiségű port lélegzünk be, ami nem túl egészséges. Ezért fontos az arcmaszk alkalmazása, amivel óvni lehet a felső légutakat.

Fülvédő az erőteljes zaj ellen

Ahol komoly teljesítményű gépek működnek napi szinten, ott sokszor elkerülhetetlen a megszokottnál lényegesen magasabb zajszint. A füldugó, valamint a fülvédő használata azért célszerű ilyen környezetben, hogy a több órás műszak ideje alatt ne károsodjanak a hallószervek.

Az elengedhetetlen munkavédelmi kesztyű

Dolgozzunk éppenséggel bármilyen típusú anyaggal, a munkavédelmi kesztyű használatát egyszerűen nem érdemes megspórolni. Sosem lehet tudni ugyanis, hogy mikor vághatjuk meg a kézfejünket, illetve mikor mehet bele szálka vagy tüske.

A mai modern kesztyűk már egyértelműen biztosítják a stabil fogást, és nem hátráltatnak minket a zavartalan munkavégzésben. Nem kérdés tehát, hogy amikor csak tehetjük, húzzuk fel a kezeinkre ezeket az igencsak hasznos kiegészítőket.

Természetesen a szemek védelméről sem szabad megfeledkezni

Esett már szó a kezek, a fülek és az orrjáratok védelméről, de talán a szemek megóvásával kellett volna kezdenünk, ha a fontossági sorrendet vesszük alapul. Akármikor pattanhat egy szikra, eltalálhat minket valamilyen törmelék vagy porszem.

Ez enyhébb esetben kellemetlen viszketést vagy gyulladást, szélsőséges szituációkban pedig egyenesen a látás gyengülését is okozhatja. Nem is kérdés tehát, hogy a munkavédelmi szemüveg használatától sosem szabad eltekinteni. Inkább legyen rajtunk feleslegesen, minthogy az egyszeri mulasztás visszafordíthatatlan következményeket idézzen elő.

További munkavédelmi eszközök: a térdvédő kellékek

Aki végzett már egész álló nap csempézéssel vagy burkolással kapcsolatos munkákat, az pontosan tisztában van vele, mennyire igénybe veszi ez a térdeket. Főként a padlón történő munkák során érezheti azt időnként az ember, hogy csaknem sírni tudna a fájdalomtól.

Egy kifejezetten erre a célra fejlesztett térdvédővel nagyságrendekkel komfortosabbá válhatnak a körülmények. Vagyis a nap végén sem lesz majd tapasztalható az erőteljes térd környéki fájdalom, így sokkal jobban lehet majd koncentrálni a munkára.

Munkavédelmi cipők

Ipari, gyártási, felújítási vagy építkezési területeken minden egyes csúszás, esés vagy botlás komoly veszélyt jelenthet. Ezért is jelentenek komoly segítséget azok a munkavédelmi cipők, amelyek a kialakításuknak köszönhetően hatékonyan támogatják a gondtalan munkavégzést.

Vastag és csúszásmentes talpakkal vannak ellátva, illetve minőségi anyagokból készülnek annak érdekében, hogy a lábak semmiképpen se legyenek veszélyben.

Amennyiben kérdése lenne a termékeket illetően, keressen minket megadott elérhetőségeinken!

 

Ingyenes szállítás 30.000 Ft-tól!